over Groene Zet

Loopbaancoaching is maatwerk. De aanleiding is altijd een wens, behoefte of noodzaak tot verandering. Het doel van een traject bepaal jij en we werken samen om dit te bereiken.

Gratis loopbaanadvies met het Persoonlijk Ontwikkeladvies via NL Leert Door

Ontwikkeladvies

Gratis loopbaanadvies met het Ontwikkeladvies (Tijdelijke subsidieregeling NL Leert Door) voor werkenden, werkzoekenden en zzp’ers. De tijdelijke subsidie (van het ministerie van SZW) wordt aangevraagd door de coach (door mij dus) en het advies is door deze regeling gratis voor de deelnemer. Doel van de subsidieregeling is het nadenken over loopbaanplannen te stimuleren, zeker gezien de huidige situatie die mogelijk veel invloed heeft op de werkgelegenheid en jouw loopbaankansen.

Update: aanmelden is helaas niet meer mogelijk, alle trajecten zitten vol. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Groene Zet als je op de hoogte wil blijven.

Wat levert dit Persoonlijk Ontwikkeladvies op

  • Inzicht in je huidige baan en de arbeidsmarkt.
  • Aandacht voor werken in de toekomst.
  • Zicht op je kwaliteiten en wensen en hoe je deze in kunt zetten.
  • Plan van aanpak om je voor te bereiden op een eventuele loopbaanswitch als dat nodig of wenselijk is.

Wat houdt het Persoonlijk Ontwikkeladvies in

Als je bij mij een Persoonlijk Ontwikkeladvies volgt, start je met een arbeidsmarktscan en vragenlijsten over je persoonlijkheid en drijfveren. Vervolgens plannen we drie individuele gesprekken. Deze gesprekken kunnen via Zoom (ik heb een professioneel, beveiligd account) of in mijn praktijkruimte in Oosterbeek. Een mix kan ook, net als wandelcoaching in de buitenlucht.

Samen kijken we naar je huidige werk en de verwachte toekomst van dit werk. Naar wat je kunt en leuk vindt en waar eventueel kansen voor jou liggen op de huidige arbeidsmarkt. Ik help je ook om nieuwe plannen in gang te zetten. Het Persoonlijk Ontwikkeladvies houdt het volgende in:

  • Een arbeidsmarktscan+ (uitgebreide variant met vragenlijsten over je waar je goed in bent en wat je belangrijk vindt) om je arbeidsmarktpositie in kaart brengen (nu en over vijf jaar)
  • Bespreking van/advies over je eigen situatie, eventuele belemmeringen, wensen en behoeften
  • Toekomstoriëntatie en -mogelijkheden: wat kan je zelf gaan doen.

Het loopbaanadvies wordt afgerond met een ontwikkelplan en een gespreksverslag.

Je kunt bij mij ook ’s avonds of op zaterdag afspreken. Handig, want zo hoef je geen vrij te nemen van je werk!

download ook de informatieve folder

Aanmelden Persoonlijk Ontwikkeladvies december 2020

Er is op dit moment geen budget vanuit de overheid meer beschikbaar. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief zodra er weer mogelijkheden zijn.

 

Veelgestelde vragen Persoonlijk Ontwikkeladvies

Hieronder vind je veelgestelde vragen over het Persoonlijk Ontwikkeladvies. Het Persoonlijk Ontwikkeladvies is 100% gratis en wordt vergoed door de overheid. Ik verzorg alle administratie en verplichte registraties rondom het Persoonlijk Ontwikkeladvies.

Wat kost het Persoonlijk Ontwikkeladvies

Het Persoonlijk Ontwikkeladvies is voor jou gratis. De regeling is vanaf 6 augustus 2020 beschikbaar. Je kunt je direct aanmelden of via het formulier om meer informatie vragen. Ik zorg voor de afhandeling van de administratie en de kosten.

Waar vind ik meer info over het Persoonlijk Ontwikkeladvies?

Ik heb speciaal voor dit traject een online folder gemaakt met informatie die je kunt downloaden. Hierdoor weet je precies welke stappen er worden doorlopen om met het traject te starten en het aan de slag te gaan met het Persoonlijk Ontwikkeladvies.

Hoe lang duur het Persoonlijk Ontwikkeladvies?

Het Persoonlijk Ontwikkeladvies bestaat in totaal uit 4 uur (online) coaching. Elk Ontwikkeladvies duurt zo’n twee tot drie maanden, afhankelijk van het inplannen van de afspraken. Meer informatie kun je ook vinden in de folder die je kunt downloaden.

Hoe lang duurt een coachafspraak binnen het Persoonlijk Ontwikkeladvies?

Het traject is verdeeld in drie afspraken van elk 1 uur en 20 minuten. Deze afspraken zijn voornamelijk via de videodienst Zoom. Ik heb een betaald en extra veilig Zoom-abonnement.

Waarom moet mijn BSN en een kopie van mijn identiteitsbewijs aanleveren?

Om te controleren of deze subsidieregeling aan de juiste mensen wordt uitgekeerd, is een controle nodig. Het Persoonlijk Ontwikkeladvies is een advies op maat. Omdat ik als coach de aanvraag doe, heb ik deze gegevens nodig. Je kopie en BSN worden beveiligd opgeslagen en na de verplichte bewaarperiode gewist en vernietigd.

Wie krijgt de verslagen van het traject te zien?

Heel simpel: alleen jij krijgt de verslagen te zien. De overheid kan wel contact met je opnemen of je daadwerkelijk bij mij een traject hebt gevolgd. Ze vragen nooit naar de inhoud van het traject en het advies.

Hoe werkt Zoom?

Zoom is een online videodienst, waarmee je via een beveiligde en stabiele videoverbinding met elkaar kunt overleggen en coachen. Ik heb een betaald Zoom-account, waardoor extra beveiligingen mogelijk zijn. De opnames worden nooit door mij bewaard of opgeslagen. In mijn praktijkruimte heb ik professionele video- en audioapparatuur, zodat de kwaliteit van onze gesprekken gewaarborgd zijn.

Kennis en informatie over een duurzame baan

Meld je aan voor Groene Post

Meer lezen om inspiratie en ideeën op te doen voor de stap naar duurzaam werkplezier?

blogs over jouw Groene Zet

Over mij

Tessa Dekkers – Groene Zet & Slaapwaarde

Samen met mijn vriend Aljo en zoon Olav woon ik in het groene Oosterbeek. Van oorsprong kom ik uit de Achterhoek, dat hoor je misschien nog wel als je me spreekt.

Toen het tijd was om een studie te kiezen vond ik dat niet eenvoudig. Ik kon alles wel een beetje en was nergens dolenthousiast over. Misschien herkenbaar? Het viel me wel op dat ik snel in gesprek raak over werk en vind het interessant hoe iedereen tot zijn of haar keuze is gekomen. Sinds 2010 heb ik mijn eigen coachpraktijk.

Mijn visie is dat je keuze voor werk altijd te maken heeft met eigen voorkeuren en ook met aanleg, sterke kanten, het voorbeeld van je ouders, je omgeving en wat je vrienden doen. Het valt mij op dat veel mensen het gevoel hebben dat ze in hun huidige baan zijn gerold en hierin een bewuste keuze missen.

Mijn uitgangspunt is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je werkplezier. Ervaar je dit als onvoldoende, dan is het aan jou om een stap te zetten en voor verbetering te gaan. Ik help je graag bij het uitzoeken hoe deze volgende stap eruit kan zien en geef je met alle plezier een flinke zet in de goede richting.

Achtergrond & opleidingen

Mijn achtergrond en opleidingen

Ik begon na het VWO met een HBO-opleiding Beroepskeuze en Arbeidsvoorziening aan de Academie voor Mens en Arbeid (AMA) in Deventer in 2001. Het werk dat ik ging doen, sloot goed aan op mijn opleiding. Na een hernia op m’n dertigste kwam ik tot de conclusie dat ik het roer wilde omgooien. Op dat moment had ik twee banen van elk twintig uur. Een van de banen bleef, gecombineerd met een coachopleiding en na afronding ben ik gestart met mijn coachpraktijk. Naast mijn coachpraktijk heb ik tot 2019 in dienstverband gewerkt.

Vanaf 2019 werk ik vanuit ACT (Acceptatie en Commitment Training)

  • Basisopleiding ACT via See-True (2019)
  • Vervolgopleiding ACT via ACT Guide (2021)
  • Werken in groepen met ACT via ACT Guide rond ik eind 2021 af

Voor meer informatie over mijn opleiding en werkervaring kan je terecht op LinkedIn. Ik sta er zeker voor open om een linkje te leggen.

Naast loopbaancoaching zet ik me als slaapcoach in voor een betere nachtrust. Dit doe ik via Slaapwaarde.