Veel sollicitanten vergeten dat het niet gaat om het ‘winnen’ van de baan maar om allereerst te onderzoeken of er sprake is van de juiste voorwaarden voor een ‘goede match’. Zijn deze organisatie en doelstellingen je tijd en energie waard? Wat vind jij belangrijk in een baan, bij het werken in een team en wat heb je nodig van een leidinggevende? Op welk vlak wil je jezelf ontwikkelen en zijn daarvoor wel mogelijkheden bij de functie waar je oog op is gevallen? Maak je sollicitatie zinvol én leuk.

Een positieve zet met Sollicitatie Support

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je afspraak, kan je bij mij terecht voor Sollicitatie Support. Bijvoorbeeld als het lang geleden is dat je hebt gesolliciteerd, als je niet tevreden was over je vorige sollicitatie en/of als je enorm gemotiveerd bent om juist deze baan binnen te slepen. En dus ook zo goed mogelijk te bepalen of het een goede match is.

Sollicitatie Support is een korte online afspraak om:

  • je zelfvertrouwen op te krikken
  • je zo goed mogelijk voor te bereiden op je sollicitatiegesprek
  • al je gedachten en gevoelens over de sollicitatie op een rij te zetten
  • jou aan te moedigen om jezelf zo goed mogelijk te laten zien
  • mee te denken over welke vragen jij zelf hebt voor de organisatie
  • je voorpret te verhogen, want ik gun je dat je zin hebt in je sollicitatie

‘Toen ik de knoop had doorgehakt om op zoek te gaan naar iets anders, heeft Tessa me de dag voor een belangrijk gesprek nog een sollicitatieboost gegeven, waardoor ik goed voorbereid was en met zelfvertrouwen het gesprek in ging. Ik ben erg blij met haar coaching!’ Karen Derksen, kwaliteitsmedewerker MBO.

Dit is nodig voor de voorbereiding op Sollicitatie Support

Om zoveel mogelijk uit deze korte afspraak te halen en ondersteuning op maat te kunnen bieden, bereid ik me graag voor. Daarom vraag ik als voorwerk van jou om onderstaande informatie naar mij te versturen:

  1. je brief
  2. cv
  3. de vacature

Heb je bijvoorbeeld bij Greenjobs of Sustainablejobs een interessante vacature gezien en word je uitgenodigd (of denk je dat die kans groot is)? Plan dan snel Sollicitatie Support in. Vóór augustus heb ik nog een paar plekken en dan in september weer. Ik help je graag om je sollicitatie zinvol én leuk te maken.

Meer sollicitatietips via Sollicitatie Support

Graag deel ik handige sollicitatietips met je via: Intermediair, over de voorbereiding, je cv en je niet laten ontmoedigen door een afwijzing. En veelgestelde vragen tijdens sollicitaties en goede antwoorden daarop. Deze blunders sla jij graag over en deze dingen ga jij natuurlijk écht niet doen.

Stel: je hebt als doel om dit jaar nog een nieuwe én duurzame baan te vinden. Hoe pak je dat aan? Hoe zorg je dat je in beeld komt zonder perfect passende opleiding, simpelweg omdat deze er nog niet is? Hoe zorg je ervoor dat je ervaring en vaardigheden matchen met gevraagde competenties? Lees het in dit blog. Lees hier waar je zinvol werk kan vinden, als je nog druk aan het oriënteren en zoeken bent. Meer ideeën en inspiratie ontvangen voor duurzaam werkplezier, schrijf je in voor Groene Post.

Een zinvolle, duurzame baan met volop werkplezier en ontwikkelmogelijkheden, dat is wat ik je gun!