Al langer of juist sinds de coronaperiode op zoek naar werk waarin je echt iets kunt betekenen en bijdragen? Je bent niet de enige! Deze bijzondere tijd maakt het bijna onmogelijk om met oogkleppen op te blijven doen wat je altijd al deed.

Dromen en uitstellen

Logisch dat je de behoefte voelt om over te stappen naar een functie of werkgever waar je (nog) meer kunt bijdragen aan wat jij belangrijk vindt. Hou het niet bij dromen en uitstellen, het ideale moment komt waarschijnlijk nooit. Zet de eerste kleine stap vandaag nog.

Duurzame vacatures

Het goede nieuws is dat het steeds makkelijker wordt om vacatures te vinden die passen bij waarden als duurzaamheid, inclusief en zinvol werk. Hier vind je duurzame vacatures voor zinvol werk:

  • Sustainablejobs: de beste duurzame banen, freelance opdrachten, vakantiewerk, parttime banen en stages.
  • Greenjobs: de grootste vacaturebank van Nederland voor duurzame banen.
  • Oneworld: de grootste eerlijke en duurzame vacaturebank van Nederland.

De ondernemers van Betekenisbaan kunnen je ook helpen naar waardevol werk, bijvoorbeeld met een gratis webinar en e-book. Zo maak jij de impact waar de wereld én jij beter van worden.

Duurzaam netwerk

Natuurlijk hou je ook de websites van duurzame organisaties in jouw omgeving en LinkedIn in de gaten. Leg eens een linkje met iemand die een interessante functie heeft of bij een organisatie werkt die jij ook wel ziet zitten. De meeste mensen vertellen graag over hun werk als ze het naar hun zin hebben. Je kunt gewoon aangeven dat je je aan het oriënteren bent en nieuwsgierig bent naar het werk dat deze persoon doet. Als je dit aan tien mensen vraagt, zitten er vast een paar tussen die hiervoor open staan, doen!

Uitgenodigd en nu?

Het is je gelukt om een baan te vinden waar je enthousiast over bent én om eruit te springen met je brief en cv. Kortom: je bent uitgenodigd voor een gesprek? Bereid je dan goed voor en hou scherp voor ogen waarom je juist bij deze organisatie wilt werken. Want elke organisatie is op zoek naar gedreven werknemers die kunnen bijdragen aan hun missie. Welke vaardigheden en kennis vinden zij belangrijk? Bedenk eigen voorbeelden bij deze punten zodat je straks goed kunt vertellen hierover. Bij voorkeur uit je werkervaring, uit je privéleven mag natuurlijk ook. Onzeker over je sollicitatievaardigheden? Plan een klein uurtje sollicitatie support in en je gaat vol vertrouwen naar je afspraak.

Scholingsaftrek voor loopbaancoaching tot eind 2021

Doen wat bij je past en wat jij belangrijk vindt: hét recept om weer met voldoening terug te kijken op je werkdag. Samen aan de slag met jouw loopbaan? Tot eind dit jaar krijg je een deel van de kosten terug via de belasting onder scholingskosten. Plan nu een kennismaking in. Dan kan je begin 2022 echt die stap zetten naar een nieuwe baan waar je fluitend naar toe gaat en met voldoening je werkdag afsluiten, het is je gegund.