Halsoverkop begonnen we aan het thuiswerken vorig jaar. En dan ook nog op het slechtst denkbare moment: de kinderen waren ook thuis! Knap als jij en je gezin dat zonder al te veel kleerscheuren hebben weten te doorstaan.

Wat werkt voor jou bij thuiswerken?

Nu er weer meer keuzevrijheid is, is het de hoogste tijd voor bezinning. Wat heb je ontdekt het afgelopen 1,5 jaar? Wat werkt voor jou, je team en je werkgever? Wat wil je behouden en wat ga je veranderen? Kan je dat zelf regelen of heb je iets nodig van een collega, je leidinggevende of je gezin? Hieronder 4 onderwerpen om even bij stil te staan.

Bereikbaarheid en werktijd

Maak onderling goede afspraken over werktijden en laat je team en leidinggevende weten wanneer je bereikbaar bent. In plaats van werken tussen 9.00 en 17.00 uur kan dit er bijvoorbeeld ook zo uit zien: werken van 6.00-8.00 uur, van 9.00-14.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Waarbij je in het middenstuk bereikbaar bent.

Lunchpauze bij thuiswerken

Plan niks in tussen 12.00 en 13.00 uur. En sta alsjeblieft op! Ga bewegen, maak iets lekkers voor jezelf klaar, haal een frisse neus en vang wat daglicht op. Anders weet je zeker dat je straks in de loop van de middag op een soort stand-by stand uitkomt. En dat soepje of die energiereep gaat je dan echt niet redden.

Tijdsduur afspraak

Online afspraken nemen al snel standaard een uur in beslag. Je hoeft het uur niet vol te maken. Na een half uur of drie kwartier kan het misschien ook afgerond worden? En is tegelijkertijd bellen en wandelen ook een optie voor jou? Zorg dat je wat ruimte houdt tussen je afspraken, al is het maar vijf minuten om even op te staan, naar het toilet te gaan of iets te drinken te pakken. Slimme tip: gebruik Calendly (gratis online planner) om snel afspraken te maken voor een 1-op-1 overleg. Van overleg naar overleg is alleen voor doorgewinterde vergadertijgers en die schijnen heel zeldzaam te zijn.

Hybride werken, hybride kleding

Nog een laatste tip. Natuurlijk pas je je kleding aan op het nieuwe werken 2.0. Check dus ’s ochtends je agenda voordat je beslist wat je aantrekt. De kleding in dit blog is van WFH (Work From Home) Jammies via whatever.co.

Werk en privé in balans: werken waar je wilt, gaat ook over hybride werken.

Behoefte aan iemand die met je meedenkt over een betere balans tussen werk en privé, energiegevers en energieverslinders zodat je tevreden kunt zijn over je werkdag? Plan een vrijblijvende kennismaking in, ik puzzel graag met je mee.