Van augustus 2020 tot en met september 2021 ging ik met zestig mensen aan de slag voor een duurzame voortzetting van hun loopbaan. Met behulp van subsidie van de overheid voor persoonlijk ontwikkeladvies. Deze subsidie werkte duidelijk drempelverlagend want het was druk in mijn praktijk. Heb je interesse in loopbaancoaching? Lees hieronder van welke regelingen je op dit moment gebruik kunt maken.

Diverse loopbaanvragen

Sommige deelnemers aan het gratis ontwikkeladvies zaten al langer niet meer op hun plek, andere hadden plotseling geen werk meer of zagen hun werk qua inhoud en omstandigheden zo veranderen dat ze hun werkplezier kwijtraakten. In de loop van dit jaar krijg ik steeds vaker berichten dat er een nieuwe baan of invulling van het huidige werk is gevonden. Het is gelukkig weer mogelijk om fysieke netwerk- en sollicitatiegesprekken te voeren en mee te kijken bij een functie of organisatie om je beter te kunnen oriënteren.

Meer vacatures dan werklozen

Nog niet eerder was de arbeidsmarkt zo krap als nu. Voor het eerst zijn er meer vacatures dan werklozen. Misschien een goed moment om een afweging te maken en misschien wel een sprong te wagen naar een andere functie, rol, een nieuw project, andere organisatie of sector? Had je eerder nog geen loopbaanvraag en nu wel? Dit zijn de mogelijkheden op dit moment die voor iedereen gelden.

Aftrek scholingskosten

Tot eind 2021 kan je de kosten van het traject aftrekken als opleidingskosten als je de coaching gebruikt voor je werk. Hierdoor krijg je een deel terug via je belastingaangifte. Deze regeling wordt begin 2022 afgeschaft. Dus wil je nog dit jaar werk maken van je loopbaan, maak dan wat vaart en hak die knoop door.

Bijdrage werkgever

Vaak wil je werkgever de kosten van loopbaancoaching(deels) voor zijn/haar rekening nemen. Check dan wel even de afspraken die gelden als je van werkgever wilt veranderen na of tijdens je coachtraject. Zo voorkom je vervelende financiële verrassingen of een extra drempel om een nieuwe stap te zetten. Tips om het gesprek over vergoeding van coaching aan te gaan, vind je hier.

Vragen loopbaancoaching

Vraag jij jezelf wel eens af hoe je later terug wilt kijken op je loopbaan? En of je dan nu doet wat past bij wat je belangrijk vindt? Ik stel jou die vragen wél! Bij de volgende onderwerpen kan ik je helpen:

• Een nieuwe stap zetten in je loopbaan
• Gezond (thuis)werken
• Jezelf ontwikkelen op werkgebied
• Een stabiele balans tussen privé en werk

Karen Derksen (kwaliteitsmedewerker MBO): “Toen ik de knoop had doorgehakt om op zoek te gaan naar iets anders, heeft ze me de dag voor een belangrijk gesprek nog een sollicitatieboost gegeven, waardoor ik goed voorbereid was en met zelfvertrouwen het gesprek in ging. Ik ben erg blij met haar coaching!”

Maak deze week nog een afspraak voor een gratis kennismaking. Dan kijken we samen of een traject zinvol is en hoeveel afspraken nodig zijn om jouw coachvraag te beantwoorden. Gun jezelf werk waar je fluitend naar toe gaat!