Werkenden én werkzoekenden opgelet! Vanaf 6 augustus kan je kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een loopbaanadviseur. Het doel is zicht te krijgen op je kansen op de arbeidsmarkt in de huidige situatie.

Noodpakket banen en economie

Het kabinet wil met het noodpakket banen en economie mensen helpen om zich aan te passen aan de nieuwe economische realiteit. Werkgevers die de NOW-regeling aanvragen, zijn verplicht hun medewerkers te stimuleren om bij- en omscholing te volgen.

Crisisprogramma ‘NL Leert Door’

Werknemers kunnen daarvoor gebruik maken van bestaande regelingen zoals de fiscale studieaftrek. In aanvulling daarop heeft het kabinet 50 miljoen euro uitgetrokken voor het crisisprogramma ‘NL Leert Door’ waarmee mensen kosteloos ontwikkeladviezen en online scholing kunnen volgen.

Nadenken over de toekomst van je werk

Minister Koolmees: ‘Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.’

Hier vind je de info vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Aanmelden voor een ontwikkeltraject

Zodra er meer bekend wordt gemaakt over hoe je je kunt aanmelden voor een ontwikkeltraject, laat ik het weten via mijn website. Meld je hier aan om door mij op de hoogte te worden gehouden. Ik help je graag bij je overwegingen en het zetten van de stap naar een nieuwe (loop)baan.