Werkgevers die hun medewerkers in staat stellen zich continu te ontwikkelen, weten de beste mensen aan zich te binden en daar wordt hun bedrijf succesvoller van.

Subsidie Slim-werken voor het mkb

Mkb-bedrijven kunnen tussen 2 en 31 maart 2020 subsidie aanvragen voor onder andere loopbaanadviezen voor hun werknemers. Met de SLIM-regeling wil het kabinet leren en ontwikkelen in het mkb bevorderen. In het mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkend leven. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd, geld of kennis voor in vergelijking met grotere bedrijven.

Subsidie op basis van co-financiering

Elke mkb-ondernemer kan een subsidieaanvraag indienen van minimaal €5000 tot €25.000. De subsidie is op basis van cofinanciering. Dit betekent dat 60% of 80% van de kosten gesubsidieerd wordt.

  • 80% subsidie tot € 25.000 bij bedrijven tot 50 medewerkers
  • 60% subsidie tot € 25.000 bij bedrijven met 50 tot 250 medewerkers

De subsidie kan via Tessa Dekkers Coaching ingezet worden voor loopbaanadviezen voor werknemers om hun wensen, ambities en mogelijkheden in kaart te brengen en werknemers te begeleiden in hun loopbaan binnen het bedrijf.

Diensten binnen doelstelling SLIM-regeling

Tessa Dekkers Coaching biedt de volgende diensten aan die binnen de doelstelling van de SLIM-regeling vallen:

  • Loopbaancoaching voor starters tussen de 18-30 jaar. Aandachtgebieden: wat wil ik, wat kan ik en welke ambities heb ik.
  • Loopbaancoaching voor medewerkers in de combinatiefase van 30-45 jaar. Aandachtsgebieden: balans tussen werk-privé, welke ontwikkelingswensen heb ik.
  • Loopbaancoaching voor ervaren medewerkers van 45 jaar en ouder. Aandachtgebieden: zingeving, verandering van rol, vitaliteit.

Plan loopbaanbegeleiding op maat

Samen met het bedrijf wordt een plan op maat gemaakt rondom loopbaanbegeleiding. Daarnaast is er hulp bij het aanvragen van de subsidie, zodat er optimaal gebruikt wordt van de mogelijkheden. Het aanbod gericht op werknemers bestaat uit persoonlijke, korte trajecten op maat van 3 afspraken met een kennismaking, afspraken over het doel van het coachtraject en een afrondend verslag.

Neem vrijblijvend contact op

Werknemers die zich continu blijven ontwikkelen, hebben grotere kans op een succesvolle loopbaan met leuk werk en een goed inkomen. Neem voor alle details contact met mij op voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek van ongeveer een half uur: 06-12679598. Meer informatie en een overzicht van de aanvraagcriteria.