Met welke vragen kan je terecht bij een loopbaancoach?

Misschien vraag je je wel af of je op je huidige werk wel goed op je plek zit. Je werk is de afgelopen jaren veranderd, of mogelijk ben jij of je situatie veranderd, het werk is anders dan je je had voorgesteld of er zijn sterke vaardigheden die te weinig aan bod komen in je werk.

  • Waar sta ik nu en waar wil ik naartoe?
  • Wat zijn mijn talenten en hoe zet ik ze (nog beter) in?
  • Welke werk(voor)waarden zijn voor mij belangrijk?
  • Wat doe ik goed en wil ik behouden?
  • Wat kan beter en wil ik ontwikkelen?
  • Ik ben (door reorganisatie) mijn baan verloren. Hoe pak ik het vinden van een nieuwe baan aan?

Praat met je omgeving én een professional

Het is logisch dat je met de mensen om je heen praat over wat je bezig houdt. Dus als je twijfels hebt over je huidige baan, nieuwsgierig naar wat er nog meer bij je zou kunnen passen of plannen maakt om ander werk te gaan zoeken heb je het daar over met je naasten. Het kan ook fijn zijn om daarnaast met een professional van gedachten te wisselen. Iemand die neutraal staat ten opzichte van de keuzes die jij straks maakt en die je helpt om je plannen helder te krijgen en in actie te komen.

Mijn werkwijze bij loopbaanvragen

Methodes die ik gebruik om tot antwoorden te komen op deze vragen: wandelcoaching, het tekenen van een talentenstamboom, je loopbaan tot nu toe beschrijven (biografie), visualisatie-oefeningen, voice dialogue (in gesprek met jezelf), inzichtspellen en soms is een beroepskeuzeonderzoek passend. Ik werk oplossingsgericht, dat betekent dat ik veel aandacht geef aan wat er goed gaat en ging in het verleden en minder in ga op problemen en oorzaken daarvan. Als je je afvraagt of een loopbaancoach iets voor je zou kunnen betekenen, ben je van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek.